Întrucât în această perioadă a fost semnalată des prezența urșilor în proximitatea comunităților, prin sistemul RO-ALERT au fost emise 12 mesaje de avertizare a populației din Băile Tușnad, Leliceni, Miercurea Ciuc și Izvorul Mureșului.

Sâmbătă, pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni au intervenit pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească (bucătărie de vară), din municipiul Gheorgheni, strada Mocirlei, cu pericol de propagare la o casă și garajele învecinate.

Potrivit ISU Harghita, flăcările s-au manifestat pe o suprafață de circa 30 de metri pătrați. În urma incendiului, proprietara a suferit un atac de panică, fiind preluată și transportată la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigații suplimentare.

Echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență unui număr de 15 persoane aflate în dificultate. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, opt diverse afecţiuni medicale, iar cinci intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

Articolul precedentAversele torențiale au produs inundații în municipiul Gheorgheni. Zeci de cur’i ;i subsoluri de bloc afectate
Articolul următorŞofer din Miercurea Ciuc, băut la volan. Pasagera din dreapta avea o alcoolemie de peste 1,00 mg/l în aerul expirat