În cursul zilei de ieri, 15 octombrie a.c., 15 persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD, în cazul a 11 diverse afecțiuni medicale și patru traumatisme.

O intervenție relevantă, gestionată în cursul după-amiezii de ieri, a avut loc într-o zonă greu accesibilă, de pe raza localității Vărșag, unde salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident, în urma căruia un copac a căzut peste un bărbat, pe timpul unor lucrări de exploatare forestieră. Imediat, la fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, un echipaj Salvamont, fiind solicitat în sprijin elicopterul SMURD, care a preluat victima, în vârstă de 41 de ani, în stare de semiconștiență și cu multiple traumatisme și a transportat-o la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Sursa: Realitatea de Harghita