În cursul zilei de ieri, echipajele SMURD au acționat pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 16 persoane aflate în dificultate, dintre care 2 victime rănite în urma unor accidente rutiere, produse pe DN 13B, Joseni și DN 15, Toplița.  

Totodată, au fost transmise 4 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în comuna Cârța, sat Ineu; Borsec; comuna Șimonești, sat Mihăileni și Miercurea Ciuc, zona Cioboteni. 

Pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, temperaturile sunt în scădere, mai ales pe timpul nopții! Majoritatea dintre noi a început deja să folosească sobele sau centralele termice pentru încălzire!
Câți dintre voi ați verificat coșurile de fum și mijloacele de încălzire? Respectarea unor măsuri simple poate salva vieți! Reguli de prevenire a incendiilor:
  Este interzisă lăsarea copiilor singuri în încăperi în care sunt mijloace de încălzit în funcţiune;
  Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!
  Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
  Este interzisă utilizarea aparatelor electrice, cablurilor electrice, prizelor, întrerupătoarelor, dispozitivelor de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii; suprasolicitarea reţelei electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori.
 Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.