Poliţiştii harghiteni au confiscat aproximativ 170 de kg de produse alimentare expirate de la o socitetate comercială din Miercurea Ciuc. Oamenii legii au fost ajutaţiţi de inspectori DSP în demersul lor.

Poliţiştii împreună cu inspectorii DSP au organizat o amplă acţiune de control la două magazine din Miercurea Ciuc. Amblele, puncte de lucru ale aceleiaşi societăţi comerciale.

Echipa de control a constatat că la magazine sunt comercializate produse alimentare fără termen de valabilitate, cu termenul de valabilitate expirat sau cu ştersături ori modificări ale termenului de valabilitate.

Au fost identificate aproximativ 170 de kg de produse din carne, produse lactate și alte produse alimentare, toate acestea fiind puse sub sechestru de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita până la stabilirea și prezentarea unui contract de neutralizare.

În acest sens au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 31.500 de lei.

De asemenea, dată fiind cantitatea semnificativă de produse fără termen de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat şi având în vedere rezultatele mai multor controale efectuate în perioada anilor 2015 – 2019, urmează să fie efectuate verificări pentru a se stabili dacă sunt îndeplinite elementele constitutive ale infracțiunii de comercializarea de produse alterate, caz în care vor fi desfăşurate cercetări şi va fi propusă soluţie legală prin organele de Parchet.

Articolul precedentCarantină la spitalul din Odorheiu Secuiesc
Articolul următorFOTO Casă din Cristuru Secuiesc, invadată de fum