În perioada 19-21.04.2019, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 19 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ.

S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – patru intervenţii, din care trei în municipiul reşedinţă de judeţ şi una în comuna Siculeni; S.M.U.R.D. Gheorgheni – patru intervenţii, din care una în municipiu, două în comuna Remetea şi una în comuna Joseni, DN 13B; S.M.U.R.D. Topliţa – două intervenţii, din care una în municipiu şi una în comuna Sărmaş, sat Hodoşa, iar S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – nouă intervenţii, din care trei în municipiu, una în zona Harghita Mădăraş şi câte una în comunele Feliceni, Vărşag, Zetea, Şimoneşti (sat Mihăileni), Brădeşti.

Pe timpul acestor intervenţii, paramedicii au asistat 17 persoane adulte şi doi copii. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a trei accidente rutiere, două intervenţii au fost în cazul unor afecțiuni medicale asistate de echipajele SMURD, iar 14 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme.

Articolul precedent3 incendii in Harghita, doar în weekend
Articolul următorPatru persoane rănite într-un accident, în apropiere de Miercurea Ciuc