Prefectura Harghita informează, sâmbătă, că la nivelul județului un număr de 193 de persoane se află în carantină, iar alte 1.672 sunt izolate la domiciliu. De asemenea, de la începutul perioadei 21 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 2.213 din perioada de autoizolare, întrucât prezentau o stare de sănătate bună și au respectat măsurile impuse de autorități.

În centrele de carantină din județ sunt disponibile, la ora actuală, 650 de paturi, informează Prefectura Harghita.

În continuare, o singură persoană rămâne testată pozitiv, după ce în data de 2 aprilie, rezultat probelor prelevate au confirmat prezența virusului COVID-19 la un bărbat întors din Franța în data de 23 martie.  Acesta se află în continuare internat la la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală.

O rudă a bărbatului, decedată recent în urma unui stop cardio-respirator, a fost testată ulterior pozitiv pentru coronavirus, informează Prefectura, astfel încât s-a dispus autoizolarea la domiciliu a altor 40 de contacți ai bărbatului, pe lângă cei 5 membri ai familiei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita au fost continuate misiunile specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
 
Inspectoratul de Poliție Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

In data de 03.04.2020 efectivele IPJ Harghita si cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni ) au efectuat verificări la 1068 persoane izolate la domiciliu. 
În cursul zilei de 03.04.2020, au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale din care 63 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație,16 pentru fapte de natură economică și 5 pentru nerespectarea măsurilor de izolare, în valoare totală de 119.786 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita a efectuat următoarele misiuni:

– misiuni de patrulare pentru menţinerea măsurilor de ordine publică pe raza a patru municipii, misiuni executate în cooperare cu polițiști sau militari, în zona spitalelor, centrelor de carantină şi de izolare de pe raza a 8 localităţi;
– măsuri de asigurare a ordini publice în zona de triere a patru spitale, unul judeţean şi trei municipale;
– acțiuni independente pentru verificarea prezenței la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare, au fost verificate un număr de 65 persoane aflate în autoizolare;
– paza și măsurile de ordine publică în zona locațiilor de carantină/izolare aflate în responsabilitatea inspectoratului;
– misiuni de escortă a unor convoaie de autoturisme aflate în tranzitare;

Au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei, și un avertisment pe raza municipiilor Gheorgheni și Toplița. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor documente din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedentPersoană decedată, testată pozitiv COVID-19. Victima era rudă cu harghiteanul confirmat joi
Articolul următorHarghita rămâne județul cu cele mai puține cazuri de coronavirus. La nivel național numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 3.864