Localitățile Tulgheș și Corbu s-au aflat, seara trecută, în intervalul orar 18:55–20:00, sub incidența unei atenționări cod galben de fenomene meteorologice periculoase, la stația hidrologică Tulgheș înregistrându-se peste 20l/mp, într-o jumătate de oră. În contextul fenomenelor de vreme rea prognozate, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu au intervenit în sprijinul populației din comuna Corbu, acționând cu o motopompă transportabilă, pentru evacuarea apei dintr-o curte inundată, pe o suprafață de circa 100 mp.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, la ora 12.16, a fost solicitată, în sprijin, intervenţia unui echipaj de pompieri din cadrul subunităţii din municipiul Miercurea Ciuc, pentru transportul unei persoane supraponderale, de la apartamentul situat la etajul șase al unui bloc, la ambulanţa SAJ. Pacientul, în vârstă de 51 de ani, a fost preluat şi transportat la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor unui număr de cinci persoane adulte aflate în dificultate, în cazul a două afecțiuni medicale și trei traumatisme. În continuare, pompierii militari harghiteni rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Un nou record negativ, extrem de îngrijorător
Articolul următorTransport ilicit de material lemnos, depistat de polițiștii harghiteni