69 de persoane bolnave de Covid-19 se află internate în prezent la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală.

Potrivit Prefecturii Harghita, 185 de persoane se află în prezent în carantină instituționalizată, cifra fiind în scădere cu 27 de persoane în ultimele 24 de ore. De asemenea, 818 au ieşit din carantină şi 5.136 din autoizolare de la începutul perioadei, iar în prezent se află în evidenţe ca fiind în autoizolare la domiciliu 1.072 de persoane, în creștere cu 234 de persoane în ultimele 24 de ore.

Din totalul celor 90 de persoane confirmate cu noul coronavirus, 20 s-au vindecat, o persoană a decedat, iar 69 se află internate la Spitalele din judeţ.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale, respectiv fiind dispuse și măsuri suplimentare de izolare la domiciliu pentru contacți asimptomatici.

Testările se efectuează cu respectarea algoritmului de testare pentru COVID-19, stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali din Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni și Toplița au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Marţi, personalul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita a verificat 156 de persoane sub aspectul respectării obligațiilor prevăzute de legislația stării de alertă. Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, din care 4 alte contravenții în context C0VID-19, în valoare totală de 9.040 de lei.

Au fost executate 3 acțiuni la care au participat 46 de polițiști cu 14 autospeciale, şi au fost aplicate 14 sancțiuni în valoare totală de 6.815 lei.

Articolul precedentDoi tâlhari din Miercurea Ciuc, dintre care un minor, prinşi de poliţişti. Au atacat un bătrân de 71 de ani
Articolul următorCând NU este obligatorie purtarea măștii de protecție