În cursul zilei de ieri, 2 august a.c., șapte persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, dintre care 2 victime rănite în urma producerii unor accidente rutiere, în municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Pantei și pe DN 13A, localitatea Bisericani. 

Aseară, în jurul orei 18:30, pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Zetea au fost mobilizați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în comuna Zetea. Ajunse la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau la acoperișul și podul casei, precum și la o anexă învecinată. Incendiul a fost stins în aproximativ două ore, de cei aproape 20 de pompieri mobilizaţi la faţa locului, care au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întreaga locuință și casele din imediata apropiere şi să salveze astfel bunuri în valoare de aproximativ 160.000 lei. În urma incendiului, au ars: acoperișul și podul casei, pe o suprafață de circa 16 mp, acoperișul și pereții interiori ai unei anexe gospodărești, pe circa 20 mp, mobilier și articole vestimentare, pierderile materiale fiind evaluate la circa 7.000 lei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric produs de un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător. 
Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența urșilor, în Băile Tușnad (2) și Avrămești (1).

Articolul precedentUrs mort găsit de polițiştii harghiteni într-o pădure din Suceava
Articolul următorMinistrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Școala va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”