În cursul zilei de ieri, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut şapte intervenţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, prim ajutor calificat şi de transport a pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – trei intervenţii; iar S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc şi S.M.U.R.D. Gheorgheni – câte două intervenţii.

Pe timpul acestora, paramedicii au asistat 5 adulţi şi doi copii. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui accident rutier, produs în municipiul Gheorgheni, iar şase intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Noaptea trecută, puţin după miezul nopţii, a fost transmis un mesaj RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urşi), în comuna Voşlăbeni.

Totodată, pompierii din cadrul subunităţii operative de intervenţie din Miercurea Ciuc au efectuat, ieri, două acţiuni de recunoaştere în teren pentru identificarea surselor de alimentare cu apă și familiarizarea cu particularitățile obiectivelor din zona de competență.

Articolul precedent1,14 mg/l în aerul expirat pe un drum din Harghita
Articolul următorKlaus Iohannis: „Efortul autorităților nu va fi suficient fără cooperarea cetațenilor”