Prefectura Harghita a publicat buletinul informativ privind situaţia cazurilor de coronavirus, numărul persoanelor carantinate sau aflate în izolare la domiciliu, dar şi cazurile declarate vindecate în ultimele 24 de ore.

Potrivit comunicatului, marţi, la ora 13:00, un număr de 256 persoane se află în carantină instituționalizată, în creștere cu 17 persoane în ultimele 24 de ore, De asemenea, 521 de persoane au ieșit din carantină de la începutul perioadei, şi alte 4.765 din autoizolare în întregul interval.  În prezent, 247 persoane se află în autoizolare la domiciliu,

Nouă persoane s-au vindecat, o persoană a decedat, iar 11 persoane se află internate la spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală.

Anchetele epidemiologice sunt în derulare și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au acționat, în sistem integrat, pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. A fost verificată prezența la domiciliu a 140 de persoane aflate în autoizolare.

În cursul zilei de 04 mai 2020 polițiștii harghiteni au aplicat 45 de sancțiuni, din care 36 pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, 5 de natură economică și 4 alte contravenții în context, în valoare totală de 56.740 de lei. De asemenea, în cursul zilei de ieri, personalul IPJ Harghita a realizat însoțirea a 6 coloane (13 auto/29 de persoane).

Au fost executate 2 acțiuni punctuale, la care au participat 75 de polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 529 de persoane și au fost verificate 349 de vehicule, fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 45.130 de lei și confiscate bunuri în valoare de 235 de lei.

În aceeași perioadă, jandarmii harghiteni au aplicat 6 sancțiuni contravenționale din care 3 amenzi în valoare totală de 6.000 lei și 3 avertismente în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

Articolul precedentNumărul cazurilor de Covid-19 rămâne neschimbat în judeţul Harghita
Articolul următor9 paramedici harghiteni, delegați la ISU Suceava