Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, şi-a susţinut din nou nevinovăţia în faţa completului de judecată.

El este judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar instrumentat de DNA. Borboly este acuzat, printre altele de decontarea nelegală şi nejustificată a unor sume de bani în favoarea unei firme, pentru lucrări de reabilitare a unui drum judeţean.

La termenul de ieri, Borboly Csaba a fost audiat din nou şi a precizat, la fel ca în 2016, când a dat prima declaraţie în faţa instanţei, că este de meserie politolog şi nu are studii tehnice, motiv pentru care, atunci când a venit la conducerea Consiliului Judeţean Harghita, a delegat coordonarea Direcţiei de Drumuri unuia dintre vicepreşedinţii de la acea vreme, Sofalvi Laszlo, inculpat în dosar.

Preşedintele CJ a mai explicat care este procedura de lucru la instituţia pe care o conduce, care este circuitul documentelor şi a subliniat că nu putea citi toate actele care intră în Consiliului Judeţean, de ordinul miilor, acest lucru fiind responsabilitatea celor cu atribuţii în domeniu.

Totodată Borboly a răspuns şi la întrebări din partea reprezentantului Ministerului Public, dar şi din partea unor avocaţi, despre aspectele prezente în dosarul DNA.

Judecătorul cauzei a anunţat că va stabili termene din nou în două săptămâni, din cauză că acest proces durează de mult timp, următorul termen urmând să aibă loc în 16 septembrie, scrie www.radiomures.ro.