Încă trei tineri specialiști s-au mutat recent în apartamentele de serviciu construite de Consiliul Județean Harghita de lângă Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc. 

Cea de-a cincea clădire din cartierul Spitalului Județean, în care au fost proiectate apartamente de serviciu pentru tinerii medici, va fi finalizată până în martie anul viitor. Există patru apartamente în fiecare clădire și trei profesioniști s-au mutat recent cu familiile lor de către tineri profesioniști.

Dr. Judit Konrád, managerul spitalului, a declarat luni într-o conferință de presă că sprijinul pentru locuințe este una dintre cele mai frecvente probleme în cadrul întâlnirilor cu medicii rezidenți, pe lângă echipamentul și personalul spitalului. „Este foarte important să puteți oferi locuințe tinerilor medici care își încep cariera. Acest lucru înseamnă, de asemenea, sprijin financiar și securitate inițială pentru familiile tinere, deoarece, în majoritatea cazurilor, acestea provin din familii. Acesta este un ajutor foarte important pentru Consiliul Județean Harghita, vă mulțumesc foarte mult”, a spus managerul.

În numele Consiliului Județean Harghita, Levente Péli, director general adjunct, a explicat că în 2011 consiliul județean a început construcția primului apartament. În prezent, a cincea clădire, care include și două apartamente la etajul superior și un etaj, este în construcție, cu o valoare de 1.070.000 lei și va fi finalizată până în martie. 

În ultimele săptămâni, dr. Neurolog Mátyás Dabóczy, dr. Korodi Szilamér cardiolog și dr. Dénes Ráduly, anestezisti și familiile lor s-au mutat în apartamente de serviciu din clădirile de lângă spital. Dr. Szilamér Korodi a mulțumit conducerii spitalului și Consiliului Județean Harghita pentru oportunitate. După cum a spus el, acesta este un mare ajutor pentru specialiștii novici și atunci când a ales Miercurea Ciuc, unul dintre criteriile de decizie a fost posibilitatea unui apartament de servicii. „Sperăm că vom lucra și în domeniile noastre în beneficiul comunității”, a adăugat tânărul doctor.  

Vom continua să lucrăm la construirea sistemului de sănătate în județul Harghita. Din păcate, guvernul a venit să renationalizeze spitalele. Cu siguranță nu suntem de acord cu acest lucru, deoarece am realizat descentralizarea la propunerea DAHR. Datorită acestui fapt, Spitalul de Urgență Miercurea Ciuc este astăzi una dintre cele mai dinamice instituții de sănătate din țară, iar tinerii noștri medici joacă un rol în acest sens. Miercurea Ciuc a devenit o destinație atractivă pentru medici și, datorită acestui fapt, sunt disponibile acum servicii pentru care pacienții trebuiau transportați anterior în alte județe”, a declarat Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

Sursă: Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Sursa: Realitatea de Harghita