Alexandru Rafila a anunțat, după o primă întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, că adoptarea certificatului COVID-19 trebuie adaptată situației din România. Documentul va fi introdus la o creştere de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5. Ministrul Sănătății a mai transmis că acordarea voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenţilor economici la introducerea certificatului COVID-19. 

Ministrul Sănătății a avut o primă întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri privind necesitatea pregătirii măsurilor de sănătate publică pentru controlul unui potențial val pandemic.

În cursul zile de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19. Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei.

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei. Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării  unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1.

Ambele părți și-au exprimat disponibilitatea pentru continuarea schimbului de opinii iar Coaliția pentru Dezvoltarea României a apreciat deschiderea Ministerului Sănătății pentru găsirea unei soluții care să afecteze cât mai puțin viața economică și socială a țării, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătății.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentSTUDIU | Peste 40% dintre cei care au trecut prin Covid-19 suferă de sechele de lungă durată
Articolul următorÎn ce moment al zilei ar trebui să iei vitamina D pentru o mai bună absorbție