Fondurile, mai mici decât cele aprobate anul trecut, sunt alocate prin CNI, iar lucrările vor viza consolidarea, modernizarea, extinderea şi dotarea arenei sportive, anunță Informația Harghitei.

La mai bine de un an de când Guvernul a aprobat finanţarea lucrărilor de modernizare a patinoarul din Gheorgheni cu 42 de milioane de lei, în această săptămână, în prezenţa ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), Ion Ştefan, a fost semnat şi contractul de finanţare.

Pe pagina de Internet a ministerului, se precizează că în următoarele 29 de luni (5 luni este prevăzută, în contract, perioada de proiectare şi 24 luni cea de execuţie efectivă a lucrărilor) se va schimba acoperişul, se va extinde tribuna, spaţiile tehnice şi anexele, se vor realiza căi de evacuare şi o parcare, se va construi un corp nou pentru antrenamente/sală de forţă/sală de gimnastică, precum şi un bazin de antrenament/recuperare.

Valoarea totală a contractului este de 37.554.677,72 lei (cu TVA, taxe şi cote), iar finanţarea se va realiza de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi de către beneficiar (UAT municipiul Gheorgheni), din fonduri alocate anual cu această destinaţie, conform Legii Bugetului de Stat, respectiv din alte surse legal constituite. Suma este mai mică decât cea aprobată anul trecut: Guvernul României trebuia să aloce 39,7 milioane de lei, iar municipiul Gheorgheni 2,3 milioane de lei.

Sursă: Informația Harghitei

Articolul precedentReduceri de taxe și impozite, la Miercurea Ciuc
Articolul următorDouă cazuri noi de infectare cu coronavirus, în județul Harghita!