Percheziții domiciliare joi, 21 mai, în două locații din județul Harghita, și într-una din județul Mureș, într-o anchetă privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul armelor şi muniţiilor, de către un bărbat de 54 de ani, din comuna Mărtiniş. În urma cercetărilor, polițiștii harghiteni au descoperit mai multe arme şi muniţii, precum şi alte bunuri şi accesorii deţinute ilicit.

Mandatele au fost puse în executare simultan, iar poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor, două pistoale militare de tip revolver, două arme de tir cu aer comprimat, două arbalete, două dispozitive de ochire, 12 cartuşe militare cu glonţ, 290 de proiectile de plumb, 29 de săgeţi pentru arbaletă, 31 de articole pirotehnice şi un detector de metale neinscripţionat şi fără autorizaţie.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că persoana în cauză nu este deţinător legal de arme şi muniţii letale/neletale supuse autorizării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, pentru care cel în cauză riscă o pedeaspă de până la 12 ani închisoare.

Foto: IPJ Harghita

ImagineImagine

Articolul precedentMarian Vanghelie revine în forță în politică. Fostul primar relansează partidul PSDI
Articolul următorPrefectura Harghita raportează 101 cazuri de Covid-19, faţă de 100 raportate de Grupul de Comunicare Strategică