Pentru al 3-lea an consecutiv, Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc pornește din județul Covasna, prologul şi prima etapă având ca puncte de Start și Finish municipiul Sfântu Gheorghe, scrie WE RADIO.

Ajunsă la cea de a 14-a ediție, competiția care se va desfășura în perioada 5 – 8 august, are un rol important pentru turismul local.

Evenimentul începe în această seară, de la ora 18:00, cu prezentarea echipelor, urmată de un prolog de 5,51 km pe străzile din Sfântu Gheorghe. Traseul va trece prin mai multe orașe din județele Covasna și Harghita, cea mai lungă etapă fiind cea de-a doua, în data de 7 august, când sportivii vor avea de parcurs aproape 200 de km. Traseul include și cea mai lungă cățărare din județul Harghita, respectiv Pasul Bucin.

10 echipe s-au retras din cauza restricțiilor impuse de pandemie

Organizatorii precizează că pe fondul evoluției imprevizibile a situației sanitare și a restricțiilor aferente, în acest an „provocările au fost maxime”. Doar în ultima săptămână, 10 dintre cele 22 de echipe înscrise au ales să renunțe din cauza celor două săptămâni de carantină pe care ar fi trebuit să le respecte la întoarcerea în țările de origine.

Detalii și programul complet al competiției, AICI.

Articolul precedentExclusiv Realitatea Plus. Cu cât vor crește pensiile
Articolul următorCozmin Gușă: „Politicienii din spatele CFR suntem doar eu și Vasile Dîncu”. Semnal de alarmă pentru fotbalul românesc