De 1 decembrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului șef al Jandarmeriei Harghitene, un ofiţer şi _ subofițeri din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean(IJJ) Harghita au fost înaintaţi în grad înainte de termen. 

Ceremonialul militar de avansare în grad a avut loc în fața sediului Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita și s-a desfășurat în conformitate cu regulamentele militare, prezentarea onorului și raportului, precum și cu citirea ordinului inspectorului șef al IJJ Harghita, colonel Iamandi Dan, pentru înaintarea în grad a unui ofițer și a 10 subofițeri.
Avansarea jandarmilor în activitate, în gradul  următor, reprezintă  un moment important în cariera militară, încununarea eforturilor depuse și a rezultatelor obținute în activitatea profesională. Avansarea înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad se poate face cu ocazia Zilei Naționale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române.
În conformitate cu Legea nr. 80/1995, privind statutul cadrelor militare, înaintarea în grad a cadrelor militare se poate face la termen, înainte de termen sau în mod excepțional. Înaintarea în grad a ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor în activitate se face în ordinea ierarhică a gradelor, pe baza competenței profesionale și conduitei morale.

Articolul precedentPrognoza meteo pe o lună. Val de aer cald peste România – cum va fi vremea de Revelion
Articolul următorDezastru în buzunarele românilor. Energia, cu 125% mai scumpă față de anul trecut – INS