Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România continuă programul Spaţii Verzi şi în 2019. Organizaţiile neguvernamentale sunt invitate să trimită propuneri de proiecte până la data de 28 februarie 2019. Ca şi în anii precedenţi, proiectele pot fi înscrise pentru finanţare în cadrul uneia dintre cele două componente ale programului: Spaţii Verzi Urbane şi Arii Naturale Protejate.

În cadrul componentei Spaţii Verzi Urbane sunt finanţate proiecte în două categorii, şi anume:

Reabilitarea/crearea de spaţii verzi în paralel cu dezvoltarea unor programe interactive de educaţie ecologică şi de sănătate.
Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii (care are loc în septembrie) pentru un stil de viaţă eco-conştient. În cadrul acestei categorii vor fi finanţate activităţi şi acţiuni care presupun un grad ridicat de participare a comunităţii.
În cadrul componentei Arii Naturale Protejate sunt căutate şi recompensate proiecte care să promoveze şi să aducă în atenţia publicului problematica ariilor protejate din România, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de cunoaştere în acest domeniu în rândul comunităţilor locale.

Totodată, în cadrul acestei componente, începând cu anul 2019, se oferă Premiul pentru Mediu.

Premiul se acordă unei persoane sau unei organizaţii neguvernamentale care a fost implicată cu succes în căutarea unor soluţii proactive prin implementarea de iniţiative/demersuri pentru conservarea biodiversităţii sau a ariilor naturale protejate, a fost implicată cu succes în educarea/conştientizarea publicului cu privire la conservarea naturii, a arătat cale de urmat prin exemplu propriu pentru conservarea biodiversităţii sau a ariilor naturale protejate.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane, respectiv pentru organizare de acţiuni/activităţi cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilităţii, este de 10.000 de lei. În cazul proiectelor pentru promovarea ariilor naturale protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei, iar valoarea Premiului pentru Mediu este de 10.000 lei.

Articolul precedentAmbulanţă nouă la Bălan
Articolul următorDepozitele de cartofi din Harghita, aproape goale