Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a criticat incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului, unde crucile românilor a fost acoperite cu saci negri de plastic, afirmând că acest lucru arată „primitivism”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că incidentul de la cimitirul eroilor din Valea Uzului arată „primitivism”, iar extremiştii maghiari „au întrecut orice măsură” de data aceasta.

„Am văzut cum primitivi au îmbrăcat în pungi de gunoi crucile a 52 de militari căzuţi la datorie. Mi se pare că cetăţenii români de etnie maghiară, prin unii reprezentanţi, au întrecut orice măsură de data asta. Vorbim despre un cimitir militar, în care sunt îngropaţi 1143 de soldaţi, din care 984 eroi necunoscuţi şi nu sunt doar români, sunt militari unguri, italieni, germani, sârbi, austrieci, ruşi căzuţi la datorie. Indiferent în ce direcţie a frontului au fost, orice creştin merită o cruce şi asta este expresia acestui cimitir militar în care România au tratat cu respect orice militar. Din păcate, extremişti unguri au ţinut să învelească crucile militarilor români, cele 52 de cruci, ceea ce spun încă o dată că arată primitivism”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a adăugat că îşi doreşte ca „primitivii” care au învelit crucile militarilor români în saci negri de plastic să răspundă în faţa legii pentru profanare.

„Mi-aş dori ca aceşti primitivi care au învelit crucile soldaţilor români să răspundă în faţa legii pentru profanare. Povestea cu să analizăm, să vedem dacă este pe pământ din Harghita, dacă este pe teritoriul Bacăului este o poveste artificială care nu justifică sub nicio formă profanarea crucilor mormintelor soldaţilor români căzuţi la datorie în Primul sau Al Doilea Război Mondial „, a afirmat Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Articolul precedentImperial WET Miercurea Ciuc joacă astăzi pentru trofeu
Articolul următorNou COD GALBEN de inundaţii, pe râurile din Harghita