În perioada 29 mai – 01 iunie a.c., pompierii harghiteni au gestionat 21 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (18 cazuri SMURD), echipajele de paramedici acționând pentru acordarea primului ajutor unui număr de 18 persoane aflate în dificultate. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, cinci diverse afecţiuni medicale, iar 11 intervenţii au fost în cazul unor traumatisme.

Întrucât în această perioadă a fost semnalată prezența urșilor în proximitatea comunităților, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Oltul” al județului Harghita a transmis în ultimele patru zile 10 mesaje RO-ALERT pentru avertizarea cetățenilor din localitățile Voșlăbeni, Gheorgheni, Zetea și Băile Tușnad. 

Totodată, echipajele de salvatori harghiteni au acționat și pentru stingerea a trei incendii. Astfel, duminică, 31 mai a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, în cooperare cu SVSU Suseni, Chileni și Valea Strâmbă, au acționat, cu 5 autospeciale de intervenție, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd cu șură), în localitatea Valea Strâmbă. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 60 mp, cu pericol de propagare la alte anexe învecinate.

Flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. În urma incendiului, a ars anexa gospodărească, din lemn, cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafață de circa 60 mp, 500 kg fân, 3 mc de scândură și 5 mp din peretele unei magazii, aflată în imediata apropiere. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului au fost scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.

În cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 3 Corbu  au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un transformator electric, în satul Hagota, comuna Tulgheș. Pompierii s-au mobilizat pentru lichidarea rapidă a incendiului, cu un stingător cu pulbere P6, însă în urma producerii incendiului au rămas nealimentate 5 PT-uri, cu 183 de consumatori, din localitățile Recea și Tulgheș. După circa două ore, defecțiunile au fost remediate de către echipele distribuitorului de energie electrică.

Tot în cursul zilei de ieri, 1 iunie a.c., pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Toplița au acționat, cu două autospeciale de stingere, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autovehicul, încărcat cu cherestea, pe DN 15, km 183+300m, pe raza municipiului Toplița. Incendiul a fost localizat şi lichidat în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la întreaga încărcătură de cherestea. În urma incendiului au ars 3 anvelope, prelata camionului și cca. 3 mc cherestea de molid; s-au degradat: aprox. 5 mc de cherestea, instalația electrică, instalația de frânare. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul de frânare. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 70.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 5.000 lei.

 

 

Articolul precedentÎncă 4 harghiteni confirmaţi cu Covid-19. Totalul a ajuns la 140
Articolul următor100% TU DECIZI! Marton Arpad, deputatul UDMR înfrățit în rele cu pesediștii. Alesul cuplat bine la banul public