Numărul incendiilor de vegetaţie uscată, păduri şi resturi de exploataţie forestieră a scăzut considerabil în 2018, arată bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita.

Potrivit datelor statistice, în cursul anului trecut, subunităţile ISU şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au participat la 2.692 de intervenţii, în uşoară creştere faţă de 2017. Aproape 80% dintre acestea au fost cazuri de urgenţă asistate de SMURD, în vreme ce incendiile au reprezentat circa 8% din totalul intervenţiilor, respectiv 221 de cazuri, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie uscată, pădure sau resturi de exploataţie forestieră, care sunt destul de frecvente în Harghita, acestea au scăzut cu aproape 40% în anul 2018, faţă de 2017.

Bilanţul ISU Harghita mai arată că, în cursul anului trecut, a avut loc cea mai complexă misiune pirotehnică din ultimii 30 ani, de asanare a muniţiei neexplodate. La Topliţa a fost descoperit un depozit în care se aflau 1.053 de grenade iritant lacrimogene provenind prin Primul Război Mondial. Pentru gestionarea acestei situații, la misiune a participat şi Unitatea Specială pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă a IGSU, arată Agerpres.

Articolul precedentFOTO Incendiu lângă primăria din Odorheiu Secuiesc
Articolul următorUrsul de la Miercurea Ciuc va fi împuşcat