La nivel județean, pompierii militari harghiteni au gestionat 11 intervenții în diferite situații de urgență, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, majoritatea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor unui copil și 10 persoane adulte aflate în dificultate, în cazul unui accident de muncă, a unui accident rutier, șase afecțiuni medicale și trei traumatisme, asistate de paramedicii SMURD.

Noaptea trecută, cu un minut înainte de miezul nopții, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost anunţat, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, despre producerea unui accident rutier, cu o victimă încarcerată, pe DN 13A, km 60, zona Bisericani-Lupeni. La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, în sprijin fiind trimis și un echipaj SAJ cu medic.

Accidentul s-a produs în urma coliziunii între un autoturism și o autoutilitară cu semiremorcă, iar conducătorul autoturismului, cu politraumatisme, a rămas blocat în habitaclu. S-a acționat pentru extragerea persoanei încarcerate (bărbat, în vârstă de 57 de ani) și s-au început manevrele de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale SMURD și SAJ aflate la fața locului, șoferul autoturismului a fost declarat decedat.

Un alt caz nefericit a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 16:45, într-o zonă geru accesibilă, împădurită, numită Kerek Hegy, din satul Borzont, comuna Joseni, în urma căruia un muncitor, în vârstă de 29 de ani, care făcea parte dintr-o echipă de lucru la liniile de înaltă tensiune s-a electrocutat. Echipajele medicale SMURD și SAJ, trimise imediat la fața locului, au aplicat, fără succes, manevre de resuscitare, fiind declarat decesul acestuia.

Astăzi, 22 iulie a.c., la ora 01:02, a fost transmise un mesaj prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unui urs, în orașul Băile Tușnad.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. 

Articolul precedentLucian Bode anunță alocarea a 2% din PIB pentru domeniului transporturilor
Articolul următorCOD GALBEN de ploi și vijelii, până diseară!