Pompierii militari harghiteni au acționat joi pentru gestionarea a două incendii de vegetaţie uscată, iar la nivel judeţean au fost înregistrate cinci solicitări pentru acordarea de prim ajutor, cinci persoane adulte fiind asistate medical.

Potrivit ISU Harghita, s-a acordat primul ajutor calificat în cazul unui traumatism, iar patru intervenţii au fost în cazul unor afecţiuni medicale, asistate de echipajele SMURD.

„Echipaje de stingere din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au intervenit pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată, care au afectat o suprafaţă totală de aproximativ 3 ha, în municipiile Topliţa (strada Mesteacănului) şi Miercurea-Ciuc (strada Ret). În ambele cazuri, intervenția salvatorilor a fost promptă, flăcările au fost localizate în scurt timp, fiind astfel limitat pericolul extinderii la vecinătăți. Nu s-au înregistrat pagube materiale”, transmit reprezentanţii ISU Harghita.

Aceştia le recomandă cetăţenilor să manifeste prudență și să respecte regulile și măsurile preventive pentru protejarea vieții lor și a celor dragi.

Articolul precedentTrustul media Realitatea luptă pentru România
Articolul următorKlaus Iohannis, mesaj pentru români: ”Ne aflăm în plin război! Trebuie să fim uniți!” – VIDEO