Bitcoin, cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă, reaprinde speranțele investitorilor, după o perioadă neagră de câteva luni. Moneda virtuală a atins un maxim al ultimelor 3 luni și continuă să crească, după o perioadă extrem de dificilă.

 

Bitcoin a ajuns duminică la 50.000 de dolari, maximul ultimelor 3 luni, potrivit CNBC. Moneda digitală a crescut peste acest nivel în jurul orei 22:40. ET duminică, conform datelor CoinDesk, citate de FinancialInteligence..

Valoarea întregii piețe a criptomonedelor s-a ridicat duminică la peste 2,14 trilioane de dolari, potrivit datelor Coinmarketcap.

 

Potrivit analiștilor internaționali, revenirea criptomonedei are legătură cu 2 două anunțuri-cheie au fost pozitive pentru spațiul criptomonedelor. Primul a fost decizia Coinbase, cel mai mare trader de criptomonede din Statele Unite, de a cumpăra cripto de 500 de milioane de dolari și a investi 10% din profit într-un portofoliu virtual.

Al doilea anunț care a alimentat încrederea în bitcoin a venit de la PayPal, cea mai mare platformă de plăți securizate din lume. Aceasta a declarat că își va lansa un serviciu special vânzării, cumpărării și deținerii monede digitale, în Marea Britanie.

 

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 64.000 de dolari în aprilie, dar a scăzut  puternic în iunie și iulie, chiar sub 30.000 de dolari. Unul dintre motivele majore a fost înăsprirea controalelor autorităților chineze, în urma cărora operațiunile de „minerit” cripto s-au închis ori au fost relocate.

Articolul precedentRomânii care lucrează legal în UE pot încasa alocații europene pentru copii. Care sunt pașii
Articolul următorPărinții vor primi formulare prin care să declare dacă acceptă sau nu vaccinarea anti-Covid a copiilor