Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat că a înaintat Guvernului o serie de propuneri care să accelereze procesul de vaccinare anti-COVID-19 în România. Aacordarea de bonuri de masă pentru cei care aleg să se vaccineze şi tombolele pentru cei vaccinaţi sunt două dintre ideile pe care le are în vedere ministrul, pe lângă vaccinarea oamenilor în ambulatorii sau chiar acasă, de către medicul de familie. Mihăilă susține că gestionarea valului patru al pandemiei de coronavirus depinde de fiecare cetățean, dacă alege să se vaccineze sau nu, şi consideră că masca de protecţie şi distanţarea fizică vor fi în continuare necesare la reluarea cursurilor din toamnă.

“Noi am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului, propuneri care au fost discutate cu Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare (CNCAV). În acest moment, pe lângă acţiunile pe care le-a pregătit Ministerul Sănătăţii legate de oferirea posibilităţii de vaccinare în ambulatorii, în sensul acesta avem pregătită o Ordonanţă de Urgenţă care probabil că va fi promovată în săptămânile următoare, şi la domiciliul pacientului de către medicul de familie, am venit, de asemenea, cu propuneri de recompensă pentru cei care se vaccinează de acum înainte, dar şi anumite măsuri care să recompenseze şi pe cei vaccinaţi anterior şi pe cei care doresc să se vaccineze de acum înainte.

Deocamdată, avem în lucru o propunere pentru acordarea unor bonuri de masă, pentru cei care se vor vaccina de acum înainte, şi suntem în discuţii, încă nu avem o formă finală, a unor loterii la care să participe toate persoanele vaccinate care doresc acest lucru”, a afirmat ministrul, într-un interviu acordat News.ro.

Legat de aceste propuneri, Ioana Mihăilă a spus că se va lua o decizie dacă să fie extinse, dacă vor fi de succes, „sau să fie înlocuite cu alte măsuri dacă se consideră necesare”.

Cât despre loterie, propunerea este încă la stadiul de discuţii, afirmă ministrul Sănătății. 

„Vom veni cu mai multe propuneri, vedem care sunt cele mai uşor de operaţionalizat şi acceptat de Guvern şi acelea vor fi implementate”, a arătat Mihăilă.

Articolul precedentSTUDIU. Persoanele vaccinate complet au risc de aproape două ori mai mic de infectare cu Covid-19
Articolul următorConcediul medical acordat de medicul de familie s-a micșorat