Candidatul UDMR, Korodi Attila a câştigat Primăria Miercurea Ciuc, la alegerile de duminică, în vreme ce Borboly Csaba, din partea aceleiaşi formaţiuni, a reuşit să obţină un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, arată rezultatele preliminare de numărătoare paralelă anunţate de cei doi.

Korodi Attila a explicat în legătură cu prezenţa scăzută la vot din Miercurea Ciuc că generaţii întregi de tineri, care nu au fost implicate în deciziile autorităţii publice locale, nu au înţeles importanţa momentului. Din acest motiv, primarul ales al municipiului Miercurea Ciuc consideră că primăria trebuie deschisă pentru generaţiile tinere.

La rândul său, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, câştigător al unui nou mandat, le-a mulţumit alegătorilor pentru sprijinul acordat şi şi-a exprimat bucuria că va avea posibilitatea să colaboreze cu noul primar din Miercurea Ciuc, Korodi Attila. Cei 2 aleși își doresc să înceapă un capitol nou, în care reşedinţa de judeţ, Consiliul Judeţean şi celelalte primării ‘vor conlucra cu solidaritate şi dialog sincer‘.

Sursa: AGERPRES

Sursa: Realitatea de Harghita