Două cadavre de urs au fost descoperite la începutul săptămânii de specialiștii Gărzii de Mediu Harghita, pe fondul cinegetic nr. 13 Borzont, și în Băile Tușnad.

Comisarii de Mediu s-au deplasat în cele două zone, și au constatat că în cazul ursului descoperit la Băile Tușnad, decesul a survenit după ce animalul sălbatic a fost lovit de un tren. 

În cazul ursului descoperit pe fondul cinegetic Borzont, există suspiciuni că acesta ar fi fost împușcat, astfel că autoritățile au demarat o anchetă.

„În cazul celui din Băile Tușnad nu au existat suspiciuni, acesta a fost lovit de tren și s-a acționat conform prevederilor HG 323/2010. În cazul exemplarului identificat în Borzont există suspiciuni cu privire la cauza morții ursului, deoarece, conform necropsiei efectuate de medicul veterinar, cadavrul prezenta plăgi penetrante. Uciderea exemplarelor prevăzute în anexele nr. 4 A şi 4 B din OUG 57/2007 constituie infracțiune”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Harghita.

Potrivit acestora, în acest caz, Comisariatul a sesizat organele de cercetare penală.

FOTO: Garda de Mediu Harghita

Imagine

Articolul precedentHarghitean prins băut la volan, rămas pieton pentru următoarele luni
Articolul următorVremea rea a produs efecte în municipiul Odorheiu Secuiesc. Doi adulți și un copil evacuați după o alunecare de teren