Caravana “Fii pregătit!” va veni luni şi marţi, 7 şi 8 octombrie, în Miercurea Ciuc și va fi poziționată pe platoul din centrul municipiului, joi, 10 octombrie, va fi amplasată în parcarea magazinului Lidl din municipiul Odorheiu Secuiesc, iar vineri, 11 octombrie, se va afla în faţa Casei de Cultură din municipiul Gheorgheni

Caravana SMURD „Fii pregătit!”, în cadrul căreia paramedicii SMURD și instructorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Oltul” al județului Harghita vor ține cursuri de prim ajutor și prevenție în situații de urgență la care cetățenii pot participa în mod gratuit, va fi prezentă în județul Harghita: în municipiul Miercurea Ciuc, în zilele de 07 și 08 octombrie a.c., în municipiul Odorheiu Secuiesc, în ziua de 10 octombrie a.c. și în municipiul Gheorgheni în ziua de 11 octombrie, în intervalul orar 09:00–17:00.
Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție, construit special pe structura unui tir şi este dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.
Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
Acesta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum.
Articolul precedentDoi ani de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, a primit o femeie din Harghita
Articolul următorVechea metodă de înşelăciune cu maşini de cusut vechi a revenit. Poliţiştii au făcut flagrant, la Cristuru Secuiesc