Casa de Cultură din Gheorgheni va fi reabilitată termic cu bani veniţi de la Uniunea Europeană. Proiectul presupune lucrări de anvelopare și eficientizare a sistemelor de energie la clădirea aflată în centrul localității harghitene.

Obiectivul general al proiectului ”Eficientizarea energetică a Casei de Cultură din municipiul Gheorgheni” este creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie finală în clădirea acestei instituții de cultură din centrul orașului. Lucrările – programate să se finalizeze în 30 septembrie 2020 – vor cuprinde inclusiv modernizarea instalației de iluminat integrat a clădirii, înlocuirea corpurilor de încălzire existente, înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire, înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum și adaptarea infrastructurii pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități.

În final, consumul anual specific de energie primară din surse neregenerabile va scădea de peste 3 ori și mai mult de 10% din consumul total de energie primară va fi asigurat prin utilizarea surselor regenerabile.

Bugetul acestui proiect prevede o sumă totală de 3.520.898,02 lei, alocarea financiară nerambursabilă din partea Autorității de Management a POR, fiind de 3.450.480,06 lei (peste 760.000 euro).

Articolul precedentTinutul Secuiesc prezentat la târguri de turism în Budapesta şi Bucureşti
Articolul următorZiua Protecţiei Civile sărbătorită de pompierii harghiteni