Serviciile de pașapoarte se aglomerează în fiecare vară, când cei plecați în străinătate se întorc în țară în concediu și profită de ocazie pentru a-și preschimba actele expirate, scrie Radio Mureș.

Pe de altă parte, numărul solicitărilor a crescut și pentru că mulți care pleacă în străinătate aleg țări în care este nevoie de pașaport. Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Adrian Pănescu: „Comparativ cu luna mai, pot spune că activitatea serviciului s-a triplat. Comparativ cu luna mai, când au fost depuse la acest serviciu un număr de 537 de cereri, la sfârșitul lunii iulie, au fost depuse și prelucrate 1.883 de cereri în vederea eliberării pașapoartelor simple. Acest lucru se datorează mai multor factori, bineînțeles, perioadei sezonului estival, a concediilor, mulți cetățeni se întorc în țară pe perioada concediilor, care lucrează în străinătate sau au domiciliul în străinătate și își preschimbă documentele de călătorie”.

Din acest an, taxa de pașaport se poate plăti și online, pe ghișeul.ro. Paşaportul simplu electronic costă 258 de lei pentru persoanele cu vârsta peste 12 ani sau 234 de lei pentru persoanele cu vârsta sub 12 ani. Contravaloarea pașaportului simplu temporar este de 96 de lei, indiferent de vârsta titularului.

Sursă: radiomures.ro

Articolul precedentNOI CRITERII la calcularea pensiilor. Anunțul făcut la Realitatea PLUS de Cătălin Boboc, secretar de stat Ministerul Muncii
Articolul următorCOD GALBEN de furtuni și instabilitate atmosferică în sudul, centrul și estul României, valabil până mâine dimineață.