Aproape 30 de metri cubi de cherestea de rășinoase, fără documente legale, au fost confiscaţi luni de poliţiştii bihoreni, de la o societate comercială, în PTF Borș.

 

Luni, 26 iulie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii de frontieră bihoreni și alături de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Oradea au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Borș un bărbat de 34 de ani din localitatea Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, reprezentant al unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Vărșag, județul Harghita, în timp ce transporta cu o autoutilitară cu semiremorcă 29,96 de metri cubi de cherestea de rășinoase, fără a avea aviz de însoțire a materialului lemnos.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar cheresteaua, în valoare de 19.270 de lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Oradea.

 

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentIa pastila SRS: Dansatoarea din buric
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Care e miza războiului pentru desființarea Secției Speciale