Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a alocat, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, suma de 50.000 lei pentru sprijinirea organizării ediţiei din acest an a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, competiţie care ar trebui să aibă loc în perioada 5-8 august.

„Suntem mândri că acest eveniment participă la promovarea internaţională a regiunii noastre, sunt puţine competiţii sportive care prezintă şi regiunea noastră şi mă bucur foarte mult de aceşti bani care au venit, deoarece acum suntem într-o competiţie cu timpul, în condiţiile în care unul dintre traseele Turului Ciclist va fi spre Băile Harghita şi covorul asfaltic trebuie aşternut până începe competiţia. În prezent se lucrează la asfaltare şi cred că, în afară de Zilele Ţinutului Secuiesc, acesta este celălalt eveniment semnificativ care ne uneşte, care ne dă un obiectiv comun şi posibilitatea de a ne arăta lumii’, a spus preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Acesta a mai arătat că cei doi organizatori principali ai evenimentului sunt Direcţia de Tineret şi Sport şi Primăria Miercurea Ciuc.

Vicepreşedintele CJ, Biró Barna Botond, a precizat că suma alocată iniţial a fost majorată, la solicitarea organizatorilor, şi i-a rugat pe colegii săi, consilieri judeţeni, să promoveze şi să participe la acest eveniment.

„Astfel putem să transmitem un semnal pozitiv din Harghita către toată ţara”, a spus Biró Barna Botond.

De asemenea, şi primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a anunţat că intenţionează să organizeze competiţia ciclistă internaţională, împreună cu autorităţi judeţene şi cu parteneri locali.

Raduly a precizat luni, într-o conferinţă de presă, că Turul Ciclist are un rol important şi în privinţa turismului, întrucât aproximativ o treime din buget – circa 100.000 de lei – acoperă costurile de cazare şi masă ale participanţilor.

Cu toate acestea, primarul din Miercurea Ciuc a recunoscut că organizarea competiţiei sportive depinde de evoluţia epidemiologică din ţară.

Articolul precedentPeste 640 de cazuri noi de CoVid-19 și 21 de decese, în ultimele 24 de ore, în România
Articolul următorTestare la cerere, pentru depistarea SARS-CoV-2, de mâine, la Spitalul Județean din Miercurea Ciuc