Mai aproape de autostradă, din județul Harghita – Sunt așteptate să se prezinte firmele pentru reabilitarea drumului județean 133

Pe portalul electronic destinat achizițiilor publice (SEAP) a fost publicat anunțul prin care sunt așteptate firmele de a se prezenta pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean 133. Lucrările vor fi realizate pe porțiunea de la limita cu județul Mureș, până la intersecția cu drumul comunal 15. Valoarea lucrărilor este de 2,5 milioane de lei, fără TVA și urmează a se construi și un pod. Ofertele pot fi depuse până la data de 30 mai, ora 15,00.

Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că aceasta este o investiție importantă prin intermediul căreia se vor interconecta județele Harghita și Mureș și care va facilita circulația, din direcția Dârjiu și Ulieș, spre drumul european E60, respectiv spre Brașov și Sighișoara. Totodată, este important a se reabilita drumul spre biserica fortificată de la Dârjiu, aflată în patrimoniul UNESCO, dată fiind importanța acesteia din punct de vedere turistic. Președintele consiliului județean a mai adus în atenție și beneficiile economice care urmează a fi obținute în urma reabilitării drumului județean, și anume faptul că regiunea noastră va fi mai aproape de autostrada Transilvania Sud. „Se construiește o nouă porțiune de drum în județul Harghita care este importantă atât din punct de vedere turistic, cât și economic, iar o infrastructură rutieră corespunzătoare poate contribui la întoarcerea tinerilor pe tărâmurile natale”, a spus Borboly Csaba.

Articolul precedentUn nou transport ilegal de buşteni depistat de poliţiştii harghiteni
Articolul următorMai mulţi oameni au protestat la cimitirul din Valea Uzului