Consiliul Județean Harghita a demarat organizarea mai multor proceduri de licitație publică pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor din zonele Odorhei și Cristur.

Zilele care urmează va fi publicată pe pagina destinată achizițiilor publice și lucrarea care vizează reabilitarea porțiunii de drum cu o lungime de 1,3 kilometri între localitățile Săcel și Șoimușu Mic.

Documentația a fost realizată de primăria din Săcel, iar procedura de licitație publică va fi organizată de consiliul județean. Valoarea estimată a lucrărilor pe poțiunea drumului județean 134A este de 1,6 milioane de lei, fără TVA. Este vorba de o porțiune de drum care face legătura între două porțiuni deja asfaltate, acesta fiind un pas important pentru ca zona să aibă o infrastructură rutieră corespunzătoare.

„Date fiind condițiile geografice, o importantă porțiune a infrastructurii rutiere din județul Harghita se regăsește în zonele Odorhei și Cristur. Tot mulțumită acestor condiții, localitățile sunt răsfirate, drumurile județene reprezentând singura modalitate de conectare a acestor localități cu orașele. Prin urmare este foarte important să găsim firme locale care să execute lucrările de investiții fiind conștiente că în acest mod interconectează comunități”, a însumat Csaba Borboly, președintele consiliului județean.

Lucrările pe drumul județean 134A înspre Șoimușu Mic sunt împărțite pe mai multe sectoare. S-au finalizat numeroase dintre aceste lucrări, urmând ca altele să fie finalizate în cursul acestui an. Din cauza disputelor, zona lacurilor este încă în faza de proiectare, respectiv în zona care este traversată de conductele de gaz sunt speranțe că lucrările vor fi finalizate în acest an.

Articolul precedentFinala Campionatului Naţional de Hochei, „Cel mai bun din 5”, finla mică, „cel mai bun din 3”
Articolul următorAtelier de încondeiat ouă, la biblioteca din Topliţa