Reabilitarea drumului județean 135 până la limita cu județul Mureș, respectiv reabilitarea drumului județean 127, între localitățile Ditrău și Tulgheș sunt investiții de anvergură, iar cererile de finanțare a acestora au fost înaintate de CJ Harghita către ministerul, care a aprobat documentația tehnică a lucrărilor mai sus amintite.

Proiectul de hotărâre care prevede finanțarea de către consiliul județean a lucrărilor din zona Gheorgheni a căror valoare se ridică la peste trei milioane de lei, a fost aprobat de membri consiliului județean. Barti Tihamer a făcut cunoscut faptul că prin aceste sume se completează bugetul localităților din zona Gheorgheni, în special în cazul acelor investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și aflate în curs de implementare. Nu vor fi finanțate doar lucrările de reabilitare a drumurilor județene, se dorește ca în cursul acestui an să fie construită și pista de bob de la Borsec, se vor desfășura lucrări la piața din Remetea, vor fi efectuate lucrări și la Joseni. Barti Tihamer a precizat că aceste investiții au în vedere bunăstarea locuitorilor din zona Gheorgheni.

Biro Barna Botond a afirmat că unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi a ședinței este reprezentat de aprobarea alocării sumelor ce constituie sprijin financiar unităților de cult din județul Harghita. Vicepreședintele consiliului județean a spus că au fost desemnate câștigătoare patruzeci de proiecte și a precizat că se va mai organiza un concurs de proiecte, dat fiind faptul că există solicitări în acest sens. Dintre proiectele înaintate au fost respinse ca urmare a unui ordin ministerial acele solicitări care au avut în vedere achiziționare de orgi, renovarea clădirilor auxiliare, a sediilor parohiale, însă sunt eligibile pentru finanțare clădirile multifuncționale, cum ar fi casele de rugăciuni.

Articolul precedentBorboly Csaba și-a invitat colegii din CJ Harghita să se alăture protestului de la cimitiru din Valea Uzului
Articolul următorÎn Harghita, culturile de cartofi sunt ameninţate de mană