Mai mulți primari din județul Harghita au semnalat faptul că locuitorii sunt îngrijorați de creșterea numărului de furturi și intrări prin efracție.

Pentru prevenirea faptelor de acest gen, în cursul zilei de luni, conducerea Consiliului Județean Harghita a organizat o ședință online la care a participat reprezentanții primăriilor din județ, dar și colonelul Dan Iamandi, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Harghita.

Acesta din urmă a făcut un apel către primarii din județ să semnaleze organele abilitate cât mai urgent, despre astfel de fapte, pentru a se putea interveni rapid.

Acesta a subliniat că fără un martor nu se poate demara o cercetare pentru faptele comise. Autoritățile locale vor întocmi un plan de siguranță al localității, care va fi înaintat instituțiilor județene competente. Odată cu elaborarea acestei strategii și a respectării protocolului care se impune, localitățile vor fi mai sigure și va crește gradul de siguranță al locuitorilor, consideră autoritățile județene.

Articolul precedentCJ Harghita pune la dispoziția primăriilor parcul auto și șoferii instituției, pentru facilitarea transportului actelor necesare acordărilor subvențiilor APIA
Articolul următorJudeţul Harghita rămâne cu 3 cazuri de COVID-19 confirmate. Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului