Meteorologii au emis joi o atenționare cod galben de intensificări ale vântului, viscol și ninsori, pentru 29 judeţe, valabilă începând cu ora 11:00 și până la ora 22:00.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), mai ales la altitudini mari, în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va avea intensificări cu rafale de 70….100 km/h, va ninge și va fi viscol.

Local, îndeosebi în Carpații Orientali, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă mai consistent.

Codul galben vizează județele: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Vrancea, Buzău, Teleorman și Olt.

Totodată, meteorologii au emis un cod galben de intensificări ale vântului și viscol; ninsori în general moderate cantitativ, pentru zona de munte înaltă, valabil începând de vineri, 28 februarie, ora 09:00 și până sâmbătă, 29 februarie, ora 11:00

În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură local va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat mai consistent de zăpadă, iar în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Vor fi viteze în general de 70….80 km/h, pe parcursul zilei de vineri (28 februarie), apoi de 90…100 km/h.

 

Articolul precedentCetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358
Articolul următorReglementări privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină