Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, cu depăşiri ale Cotelor de apărare, valabilă până joi după-amiaza în 20 de bazine hidrografice de pe raza a 21 de judeţe, vizat este şi judeţul Harghita.

Conform hidrologilor, până joi, la ora 16:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri pe râurile din bazinele hidrografice.

În judeţul Harghita atenţionarea a fost făcută pentru râul Olt şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz – amonte Acumularea Ioneşti.

Totodată hidrologii au emis, miercuri, două atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Harghita, Suceava, Vrancea şi Bacău.

Prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) relevă faptul că, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinul hidrografic: Trotuş – bazin superior şi afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Dărmăneşti (judeţele Harghita şi Bacău).

Articolul precedentMesaj de la Poliţia Harghita pentru pelerinii care ajung la Şumuleu Ciuc, de vizita Papei Francisc
Articolul următorVasas Femina Odorheiu Secuiesc se pregăteşte pentru finala Cupei României