Colegiul Tehnic Bányai János va fi reabilitat cu fonduri europene. Finanțarea este acordată pentru investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, în conformitate cu apelul de proiecte dedicat învățământului obligatoriu.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a populației școlare din învățământul obligatoriu la un sistem educațional performant, care să asigure resursele umane necesare unei dezvoltări socio-economice durabile.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale la Colegiul Tehnic Bányai János” din Odorheiu Secuiesc prevede lucrări de termoizolare, respectiv eficientizarea iluminatului interior, înlocuirea tâmplăriilor existente din lemn și metal, repararea pardoselilor, șarpantelor și învelitorilor, refacerea finisajului fațadelor după anveloparea clădirii, precum și montarea unui sistem de încălzire adjuvant, cu panouri solare dispuse pe acoperiș. Din punct de vedere funcțional se urmărește și creșterea gradului de siguranță al elevilor care își desfășoară cursurile în cadrul Colegiului Tehnic, prin montarea de camere video de supraveghere și a unui sistem antiefracție, dar și montarea unor rampe de acces la intrările în clădire. Bugetul cererii de finanțare este de 12.116.506,29 lei, din care 11.843.041,17 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată de AMPOR (respectiv peste 2,54 milioane euro), iar lucrările se vor finaliza până în 31 octombrie 2021.

Ne-am propus să venim în întâmpinarea dorinței elevilor și părinților, al întregii comunități locale, pentru a consolida rolului școlii. Pe de altă parte, trebuie să ne racordăm la cerințele contemporane în educație. Colegiul Tehnic Bányai János este frecventat de peste 510 elevi și acolo lucrează 45 de cadre didactice și personalul auxiliar. Atragerea fonduri europene în această școală urmărește să crească numărul elevilor care termină beneficiază de un climat optim pentru studiu și credem că astfel ne atingem obiectivul principal și anume reducerea riscului de abandon școlar. Suntem siguri că îmbunătățirea condițiilor din școală și a condițiilor de desfășurare a orelor de IT, prin dotarea clădirii Colegiului cu mobilier de calitate și echipamente complet noi, vor facilita activitățile de curs și pe cele practice”, a declarat domnul primar Árpád Gálfi, în momentul semnării acestui proiect.

Articolul precedentVictorie la scor pentru Imperial Wet Miercurea Ciuc
Articolul următorACSH Gheorgheni a pierdut pe teren propriu