Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a hotărât, luni, interzicerea comercializării de tip piață, cu două excepții, și a stabilit noi zone de carantină, la Harghita Băi.

Primarul Ráduly Róbert Kálmán, care este și preşedintele comitetului, a vorbit despre evoluţia măsurilor luate anterior şi despre noile decizii, vorbind, printre altele, și despre dezinfectarea scărilor şi a spaţiilor comune din blocuri, montarea dozatoarelor pentru dezinfectanţi şi despre afişarea informaţiilor privind zonele de situaţii de urgenţă, cu numele şi datele de contact ale responsabililor.

Orice activitate de comercializare de tip piaţă a fost interzisă, cu excepția punctului amenajat sub arcadele Consiliului Judeţean și a reţelei de magazine ambulante ale firmei Harmopan SA.

Edilul a precizat că producătorii care au intenţia de a vinde carne de miel pot depune cereri în acest sens, iar în cadrul pieței agroalimentare vor fi asigurate câteva standuri pentru aceștia.

S-a luat totodată decizia asupra înfiinţării unor noi locuri de carantină la Harghita Băi pentru persoanele izolate în carantină instituţionalizată.

Articolul precedent3 incendii de vegetaţie uscată în Harghita
Articolul următorCJ Harghita pune la dispoziția primăriilor parcul auto și șoferii instituției, pentru facilitarea transportului actelor necesare acordărilor subvențiilor APIA