În cursul zilei de 24 aprilie Consiliul Județean Harghita și Direcția de Sănătate Publică Harghita a făcut o donație substanțială pentru 155 medici de familie și 40 medici dentiști care asigură servicii de urgență. Valoarea donației de 300 mii lei formată din echipamente de protecție și dezinfectanți vine în sprijinul activității desfășurate de personalul medical în această situație de urgență.

S-au achiziționat 23.850 măști chirurgicale, 1.595 măști FFP2, 20.500 perechi mănuși, 155 ochelari de protecție, 1.550 combinezoane protecție, 600 capișoane, 1.080 protecție încălțăminte, 161 litri dezinfectant mâini și 173 litri dezinfectant suprafețe.

Echipamentele de protecție au fost preluate de dr. Bíró László, președintele Colegiului Teritorial Harghita al Medicilor și dr. Hermann Örs, președintele Colegiului Medicilor Dentiști Harghita, iar la eveniment a fost prezent și Ion Proca, prefectul județului Harghita.

„Mulțumim medicilor de familie pentru munca pe care o desfășoară în prima linie deoarece știm că un rol cheie în procesul de încetinire a răspândirii noului virus îl are izolarea la domiciliu. Contribuim la dotarea medicilor de familie ca urmare a solicitărilor formulate în acest sens, iar prin contribuția organizației locale a UDMR Ciuc, venim în sprijinul medicilor dentiști din județ. Un rezultat notabil în această perioadă este și faptul că două firme mari din județ și-au reorganizat activitatea de producție acum confecționând echipamente de protecție, și am convingerea că în acest fel contribuim și la păstrarea locurilor de muncă. Procesele de pregătire și prevenție trebuie continuate, la fel și respectarea regulilor și trebuie să sprijinim personalul medical astfel ca acesta să poată să își desfășoare în continuare în mod eficient activitatea” – a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

„Consiliul județean face demersuri ca acele persoane care își desfășoară activitatea în prima linie pentru încetinirea răspândirii noului virus – personalul din instituțiile medicale, din spitale, de la serviciile de ambulanță – să aibă echipamentele de protecție necesare. Dacă se îmbolnăvește personalul medical va fi mai greu să ne ocupăm de îngrijirea bolnavilor. Acesta este motivul pentru în care în prima fază am asigurat acestora echipamente de protecție și dezinfectanți, respectiv reprezentanților instituțiilor care patrulează pe stradă. Cu această ocazie, împreună cu direcția de sănătate publică asigurăm echipamente de protecție și dezinfectanți pentru o sută cincizeci și cinci medici de familie și patruzeci medici dentiști care asigură servicii de urgență. Am achiziționat o parte din aceste echipamente de la firmele din județul Harghita, acestea fiind certificate de direcția de sănătate publică” – a spus Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

„Această donație este foarte importantă deoarece județul Harghita nu s-a numărat printre județele de frunte în ceea ce privește sprijinul guvernamental, și nu a fost nici cum și nici cu ce să se achiziționeze aceste echipamente de mare necesitate în această perioadă. Dotarea personalului medical este prioritară deoarece viața noastră depinde de aceștia” – a spus Tar Gyöngyi, directorul Direcției Județene de Sănătate Publică Harghita.

Articolul precedentAurelian Bădulescu, semnal de alarmă, după adoptarea tacită a Autonomiei Ținutului Secuiesc: Domnule Ciolacu, ați girat o CERERE DE DIVORȚ între PSD și Ardeal
Articolul următorOrban, atac dur la adresa PSD, după adoptarea tacită a autonomiei Ținutului Secuiesc, în Camera Deputaților