Sesizaţi despre furtul unui acumulator de tractor, la Mărtiniş, poliţiştii au descoperit că acesta a fost sustras de doi minori de 13 şi 14 ani, care se pare că au rămas fără curent la un autoturism pe care îl dobândiseră de la un localnic, în schimbul unor scule şi unelte, furate de la un alt consătean.

Sesizarea a fost făcută luni, în jurul orei 13:00, fiind vorba în primp fază despre un acumulator de tractor, în valoare de aproximativ 500 de lei, însă în urma verificărilor, poliţiştii au aflat că tinerii au intrat prin efracție în curtea şi în atelierul unui localnic, de unde au sustras, printre altele, o bormașină, un flex, un ferestrău electric, şi un compresor auto, paguba fiind estimată la 1.000 de lei.

„Din datele şi indiciile obţinute în anchetă până la acest moment rezultă că, în seara zilei de 14.03.2020, în jurul orei 20:00, cei doi au intrat prin efracție în curtea locuinței şi în atelierul unui consătean, de unde au sustras mai multe scule şi unelte (…) Ulterior, minorii au transportat aceste bunuri la domiciliul unui alt consătean, căruia i le-au oferit la schimb pentru un autoturism neînmatriculat, care nici măcar nu îi aparţinea şi urma să fie predat la fier vechi. În urma „încheierii tranzacţiei”, băiatul de 14 ani a urcat la volan, iar cel de 13 ani pe locul din dreapta faţă şi s-au deplasat cu autoturismul pe drumul comunal pe o distanță de circa 5,5 km, însă la un moment dat motorul s-a oprit. Atunci, „pilotul” şi „copilotul” au considerat că este nevoie de un alt acumulator, astfel încât au procedat la sustragerea piesei de schimb necesare, de la tractorul parcat în grădina gospodăriei unui alt consătean”, se arată într-un comunicat al IPJ Harghita.

Toate bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi restituite păgubiţilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat, conducere fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Foto cu caracter ilustrativ

Articolul precedentMinistrul Muncii, ANUNȚ pentru pensionari. Ce se întâmplă cu tratamentul în stațiunile balneare
Articolul următorPlatforma lansată de Guvern pentru centralizarea informațiilor oficiale despre coronavirus