În trei localități din Harghita produsele de panificație care se dau în şcoli ar putea di fi furnizate de o firma din judeţ. Cele care vor beneficia sunt școlile din Toplița, Căpâlnița și Vlăhița. 

Decizia s-a luat după ce s-au înregistrat mai multe plângeri la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Harghita şi la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Harghita în ceea ce privește produsele furnizate firma din localitatea Turda care aducea produsele de panificaţie. Dacă se va ajunge la desfacerea contractului cu această firmă, vor fi afectați aproximativ 2.650 de elevi.

„De ani de zile se depun eforturi în vederea îmbunătățirii calității produselor furnizate în cadrul programului lapte şi corn. În acest sens încercăm să implicăm în program cât mai multe firme locale, dat fiind faptul că vorbim de produse de panificație și lactate, distanța de la care acestea sunt transportate are efect asupra calității produselor care ajung la elevi. Pentru fiecare dintre noi este important ce fel de produse consumă copiii noștri, trebuie avut în vedere și faptul că în numeroase cazuri aceste produse reprezintă singura masă. Prin colaborare, putem face să facem diferența, fapt care reiese și din această situație!”, a spus Csaba Borboly, președintele Consiliului Județean Harghita.

În cursul acestui an s-a mai reziliat un contract, fiind semnat un altul cu o firma locală, tocmai pentru a se asigura produse de calitate în școli.

Articolul precedentFOTO Utilaje de deszăpezire noi pe drumurile din Harghita
Articolul următorEchipele de futsal din Harghita dau jucători la naţională