11 dintre pacienţi erau din judeţul Covasna.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a transmis situaţia privind pacienţii diagnosticaţi sau suspecţi de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, tratați în diferite secţii ale unităţii medicale.  
 
Astfel, miercuri la ora 13:00, se aflau internaţi 13 pacienți suspecți şi alţi 62 diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Din păcate, în ultima săptămână, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor date de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, 11 dintre aceştia fiind pacienţi din judeţul Covasna.

Un număr de 47 pacienți, toţi adulţi, sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID. În ceea ce priveşte starea acestora, niciunul nu este cu simptomatologie ușoară, toți pacienții având stare moderată și grav alterată. Nu sunt cazuri asimptomatice. Un număr de 9 pacienți sunt tratați pe secția de Chirurgie  COVID. Împărțirea cazurilor pe specialități se prezintă în felul următor: 3 chirurgie, 5 ortopedie, un caz obstetrică-ginecologie (…) În această perioadă au fost 14 decese. Pacienții decedați aveau vârste cuprinse între 49 și 99 de ani, toți având și alte comorbidități. 11 dintre aceştia erau pacienţi din judeţul Covasna, un pacient din judeţul Braşov şi doi pacienți din județul Harghita”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean.

În ceea ce priveşte cazurile tratate în secţia de Terapie Intensivă, conducerea spitalului transmite că nu 6 pacienți cu diagnostic COVID pozitiv se află în prezent în stare critică, doi dintre aceştia fiind şi intubaţi.  

În ultima săptămână, 60 pacienți care fuseseră internați cu diagnosticul Covid-19 au fost externaţi.