Deputata USR PLUS Cristina Prună transmite marți că ministrul de Finanţe nu doar că ar trebui să ştie care este salariul minim net, ci și să îl preocupe, după ce Dan Vîlceanu nu a știut cât este valoarea salariului minim net.

„Îmi doresc ca noul ministru al Finanțelor Publice să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică a României, ca și cu programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl și preocupe”, a scris Prună pe pagina sa de Facebook.

Ea pledează pentru neimpozitarea salariului minim.

„România este pe rușinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca și la sărăcia în muncă. Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună și la final nu își pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realități dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată. În condițiile în care deficitul de forță de muncă este din ce în ce mai puternic în toată Uniunea Europeană, iar la nivel național multe state caută soluții prin care să atragă lucrători, România nu își mai permite să fie o țară care să exporte resursă umană. Din acest motiv, introducerea de anul viitor a măsurii Zero Taxe pe salariul minim într-un domeniu, care urmează să fie stabilit, a fost asumată nu doar de USR PLUS, dar și de întreaga Coaliție de guvernare. Da, cu ce are dreptate domnul ministru, este că ne dorim într-adevăr ca măsura să fie extinsă ulterior la nivelul întregii economii. Taxarea aberantă a salariului minim trebuie să dispară”, a adăugat USR-ista.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Stelian Ion cere o întâlnire cu președintele Iohannis: ”Când vorbim de o ruptură, vorbim de o chestiune definitivă, nu s-a rupt nicio legătură”
Articolul următorMinistrul Ghinea: ”La Congresul USR PLUS vor participa numai persoane vaccinate anti-COVID”