UDMR îl desemnează din nou pe Csaba Borboly pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, potrivit agenței ungare de presă MTI.

Organul central de conducere al Uniunii a trebuit să decidă, în urma impasului care s-a creat în judeţul Harghita, între actualul preşedinte, Csaba Borboly, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Barti Tihamér, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să îndeplinească condiţiile necesare pentru ca decizia să poată fi luată pe plan local. Borboly a fost susţinut de microregiunile Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, însă Gheorgheni a rămas alături de propriul său candidat, Barti, susţinând că această regiunea nu a avut niciodată preşedinte în fruntea Consiliului Judeţean.

Anna Horváth, vicepreşedinte executiv al UDMR, a declarat portalului de ştiri maghiar Szekelyhon.ro din Transilvania că Preşedinţia Uniunii a adoptat şi validat decizia luată cu majoritate de voturi în Consiliul Consultativ UDMR Harghita. Astfel, Csaba Borboly a devenit candidatul UDMR pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Decizia Preşedinţiei Uniunii trebuie însă aprobată şi de Consiliului Permanent al Uniunii (CPU), un alt organ de conducere central al UDMR.

Vicepreşedintele executiv al UDMR a mai afirmat că, astfel, procedura de nominalizare a candidaţilor UDMR a fost finalizată în proporţie de 99%. Drept urmare, Uniunea va avea 291 de candidaţi pentru funcţiile de primari, 4677 de candidaţi pentru consiliile locale, 15 candidaţi pentru consiliile judeţene, iar în 10 judeţe va desemna candidaţi pentru funcţiile de preşedinte în consiliile judeţene, însă ar putea exista chiar şi 11, deoarece, în judeţul Braşov, negocierile sunt încă în desfăşurare.

Csaba Borboly se află deja de trei mandate în fruntea judeţului Harghita, care este locuit în mare parte de maghiari.

Sursa: ziarharghita.ro

Foto: Facebook / Csaba Borboly

Articolul precedent32 de intervenții pentru ISU Harghita, în weekend
Articolul următorPeste 800 de locuinţe din Harghita, fără energie electrică!