În data de 10 octombrie, la Vatican un grup de 400 de pelerini a participat la audiența generală a Papei Francisc. Pe durata audienței, în scurtul dialog pe care l-a purtat cu Sfântul Părinte, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, i-a prezentat Sfinției Sale scopul vizitei. Împreună cu preotul Gábor Zoltán, i-au înmânat Sfântului Părinte cadoul pelerinilor din zona Ciuc, un album foto în care sunt prezentate localitățile din zona Ciuc.

„A te întâlni cu Sfântul Părinte, a vorbi cu Sfântul Părinte este o experiență unică în viață, pe care cred că fiecare membru al comunității și-o dorește. Am încredere că în scurt timp, predica Sfântului Părinte se va auzi și în Transilvania”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Judeţean Harghita, la finele audienței generale.

Papa Francisc a fost întâmpinat de cântecele celor 14 coruri bisericești din localitățile Bălan, Sândominic, Dănești, Mădăraș, Ciceu, Siculeni, Delnița, Frumoasa, Nicolești, Bârzava, Toplița Ciuc, Luna de Sus, Lunca de Jos, respectiv corul Bisericii Millennium din Miercurea Ciuc.

Delegaţia a mers la Vatican pentru a fost întărirea demersurile de beatificare a episcopului romano-catolic, Marton Aron.

„Este o ocazie unică pentru fiecare participant. Putem afirma că acum comunitatea noastră s-a prezentat Papei Francis, Vaticanului. Patru sute de persoane au fost prezente în inima Romei și au popularizat regiunea noastră. Am demonstrat că regiunea noastră are o credință și comunități puternice, consimțite și de privirea Sfântului Părinte. Țin să mulțumesc în special episcopului Tamás József, pentru că a însoțit delegația regiunii noastre, lui Gábor Zoltán și Incze Sándor pentru că au coordonat deplasarea pelerinilor, respectiv primarilor, antreprenorilor și composesoratelor care au sprijinit această deplasare”, a adăugat Borboly Csaba.

Sursa foto şi video Consiliul Judeţean Harghita

Articolul precedentCsaba Böjte a primit premiul Pro Cultura Hungarica
Articolul următorVIDEO Starea drumurilor din Harghita după ninsoarea de aseară