Realitatea Plus a intrat în posesia unor informații explozive despre traseul milioanelor de euro cheltuiți de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. În urma unui raport ANAF de 500 de pagini obținut de jurnaliștii noștri, au ajuns în redacție toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Ghiță s-a folosit de o firmă din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro. O parte din bani au ajuns și în conturile unei societăți care îi aparţine fostului purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada. 

Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță, a primit în decursul anilor mai multe împrumuturi de la una dintre companiile fanion ale deputatului fugar: Asesoft.

Bani au ajuns și la Sociopol, firma lui Mirel Palada, care a realizat la greu sondaje de opinie pentru PSD la alegerile prezidențiale din 2014.

Interesant este că inspectorii ANAF au făcut verificări în aceeași perioadă și la firma lui Palada, administrată în acte de soția sa. În perioada ianuarie 2014-iunie 2019, SOCIOPOL nu a figurat cu angajați.

Totodată, în raportul ANAF realizat în luna noiembrie a anului trecut, inspectorii au arătat că societatea din Ploiești, controlată prin interpuși de Sebastian Ghiță, nu a emis facturi către beneficiarul final al acestor servicii, adică PSD.

Federal Media Partner a încheiat contracte de sute de mii de lei și cu firma Cercetare Consultanță Sociologică Sociopol. Societare figura doar cu 5 angajați în perioada 2014-2015: director, secretar, contabil, administrator și psiholog. Cu toate acestea, firma deținută de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al premierului Victor Ponta, a realizat în acea perioadă o cercetare sociologică de timp exit poll la nivel național referitoare la alegerile prezidențiale din 2014, primul tur, prin metoda sondajului de opinie la ieșirea de la urne. Neregulile constate de inspectorii ANAF nu s-au oprit aici.

,,Considerăm faptul că societatea FEDERAL MEDIA PARTNER SRL avea obligativitatea legală de a emite facturi către beneficiarul final al acestor servicii, respectiv către entitatea politică și, implicit, de a înregistra venituri impozabile și de a colecta Taxa pe valoare adăugată. Astfel, rezultă că suma de 692.444,80 lei (bază impozabilă) reprezintă venituri neevidențiate în actele contabile și nedeclarate la organul fiscal, iar TVA aferentă în sumă de 166.186,75 lei nu a fost colectată și nu a fost declarată organului fiscal competent”, se mai arată în document.

În fiecare zi, Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță și cine au fost complicii care au stat la masa ilegalităților și care s-au îmbogățit pe spatele românilor.