Cei mai mulţi cultivatori de cartofi din Harghita se plâng că stocurile lor s-au terminat, iar depozitele sunt aproape goale. Producătorii dau vina pe vremea nefavorbilă şi pe lipsa de producţie din ţările vestice care asigura necesarul de cartofi pentru România.

Din aceată cauză preţul pentru un kilogram s-a dublat sau chiar s-a triplat. Unii comercianţi consideră că nu mai este profitabil să mai vândă cartofi în această perioadă.

În Harghita, stocurile producătorilor sunt pe terminate, iar ei se tem că în puţin timp oamenii nu vor mai avea de unde să cumpere.

Cauza acestei crize a cartofului este seceta din ţările vestice, acolo producţia a fost extrem de mică şi nu a mai putut asigura necesarul şi pentru ţările din est. Şi în România producţia a fost mică, coform www.click.ro.

Astfel, importurile au scăzut şi s-a trecut la producţia de cartofi din România, ceea ce a dus la epuizarea stocurilor.

Preţul ar putea sări de 4 lei pe kilogram, avertizează specialiştii, iar producătorii spun că prin luna aprilie am putea ajunge să nu mai găsim deloc cartofi în pieţe şi depozite, relatează sursa citată. Mai multe despre acest subiect găsiţi AICI.

Articolul precedentBani pentru cei care protejează natura
Articolul următorSport Klub Miercurea Ciuc învinsă de DEAC